Om oss

B92T9814 2bliten

Vi som driver Örnbergets kennel heter Elisabeth och Jill Rhodin. Vi är mor och dotter och kenneln har funnits i vår ägo sedan 1962. 2007 valde vi att låta Jill gå med som delägare i kenneln och vi står numera båda två som uppfödare av kennel Örnberget. Jill har sen mycket unga år intresserat sig och varit delaktig i avelsarbetet här på kenneln och eftersom vi tillsammans avlar och visar fram våra hundar så känns det rätt att vi båda står som uppfödare.

Elisabeth Rhodin, 74 år. Bosatt utanför Mariefred tillsammans med sin man Janne. Till yrket tandläkare med egen praktik i Strängnäs sedan 1979 men sålde praktiken och gick i pension 2017. Tidigare ordförande för Svenska Taxklubben och har arbetat i 30 år i SKKs Avelskommité.
Elisabeth är auktoriserad FCI domare sedan 1988 på raserna Tax, Golden retriever, Labrador retriever, Flatcoated retriever, Chesapeake Bay retriever samt Beagle. Hon har fått möjlighet att döma runt om i världen i bland annat, Australien, Spanien, Ryssland, Polen, England, Italien mfl.

Jill Rhodin, 35 år. Bosatt i Stockholms utkant tillsammans med sin man Henrik samt barnen Mauritz och Molly. Hon är utbildad civilingenjör inom Medicinsk Teknik på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och arbetar på Philips Healthcare. Hos Jill bor idag kennelns samtliga beaglar samt sambons jakthundar. Jill är auktoriserad FCI domare sedan 2016 på raserna Tax, Engelsk springer spaniel och Beagle.

huset

Kenneln där vi har våra valpkullar är belägen i Mariefred, ca 8 mil från Stockholm.
Den tvåbenta familjen består av Elisabeth, hennes man Janne samt fyra utflugna döttrar. Dessa har även genererat inte mindre än 12 fantastiska barnbarn.

Alla barn(liten)

hons

Förutom hundarna har både Jill och Elisabeth även höns, ankor och påfåglar.

B92T0429 3liten