Om kenneln

Ornbergetskylten

Det bor för tillfället 6 taxar och 4 beaglar hos oss. 
Nästan alla hundar som bor hemma är aktivt tävlande på utställning alternativt i spårskogen eller används i avel. När de är färdigmeriterade väljer vi, i de flesta fall, att placera ut dem i en familj. Trots att vi älskar våra hundar vet vi att de får ett underbart liv med 100 % uppmärksamhet i förhoppningsvis 10 år till med en familj. Vi vill inte ha för många hundar hemma då det då är omöjligt att hinna med alla, och skulle vi välja att behålla varenda hund vi älskade skulle vi aldrig kunna spara några nya valpar. 
Trots detta har några ”gamlingar” blivit kvar i kenneln då vi inte har kunnat slita oss från dem.

2007 gick Jill med som delägare i kenneln och vi står numera båda två som uppfödare av kennel Örnberget.
Jill har sen mycket unga år intresserat sig och varit delaktig i avelsarbetet här på kenneln och eftersom vi tillsammans avlar och visar fram våra hundar så var det  en självklarhet att vi båda stod som uppfödare. 

Elisabeth domare2

Elisabeth är auktoriserad FCI domare sedan 1988 på raserna Tax, Golden retriever, Labrador retriever, Chesapeake Bay retriever, Flat coated retriever samt Beagle. Hon har fått möjlighet att döma runt om i världen i bland annat, Australien, Spanien, Ryssland, Polen, England mm. Hon har även haft äran att döma på både Världsutställningar och Europautställningar.
Jill domare
Jill är auktoriserad FCI domare sedan 2016 på raserna Tax, Engelsk springer spaniel samt Beagle.